Νίκος Σακάλογλου

  • Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου και ζει ως σήμερα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών.
  • Οι πρώτες του σπουδές ήταν στον κλάδο των θεωρητικών οικονομικών στην Ελλάδα και στην διοίκηση επιχειρήσεων (MΒΑ) στην Αγγλία.
  • Στην συνέχεια, σπούδασε Ψυχολογία (BA in Psychology) στον Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε το τετραετές κλινικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Ψυχοθεραπεία στο «Λόγω Ψυχής, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία», όπου ειδικεύτηκε στο SANE (System Attachment Narrative Encephalon), μια προσέγγιση που εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Πρωτ. Άδειας 1020399).
  • Στο ίδιο ινστιτούτο έχει ολοκληρώσει το μονοετές πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης στην αντιμετώπιση του τραύματος ως κομμάτι της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης.
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων γύρω από την ψυχολογία/ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον ενδιαφέρει η έρευνα για τα αφηγηματικά εργαλεία στην ψυχοθεραπεία, την θεραπευτική χρήση του κινηματογράφου και της τέχνης, την επίδραση της θετικής ψυχολογίας στην ψυχοθεραπεία καθώς και για τις σωματοκεντρικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του τραύματος.
  • Έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, ιδιωτικές  και δημόσιες. Από το 2019 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στο Therapy Collective όπου δουλεύει ατομικά με ενήλικες και εφήβους και ομαδικά με ζευγάρια, οικογένειες και θεραπευτικές ομάδες.

Φόρμα επικοινωνίας Νίκος Σακάλογλου